HÅLLBARHETSPOLICY BÅGE & SÖNER

Båge & Söner älskar naturen och tror att den är nyckeln till harmoni och välbefinnande för både kropp och själ, en kärlek som också återspeglas i alla våra produktnamn och i de val vi gör. Vi har åtagit oss att kontinuerligt se över vår hållbarhetspolicy för att se till att vår verksamhet är så hållbar som möjligt.

Läs mer om våra hållbarhetsmetoder:

Produkt

En Båge & Söner väckarklocka kan alltid repareras och vi återanvänder varje del av klockan ända till sista skruven. Våra klockor är monterade med samma teknik som urmakare har använt i århundraden, vilket gör att klockan kan demonteras vid reparation. Endast felaktiga delar kommer att bytas ut, och alla andra återanvänds igen. Denna metod säkerställer ett långvarigt värde på våra klockor och minimerar överdriven användning av naturens resurser. Alla klockor är monterade för hand i vår verkstad i Stockholm.

Äkta och hållbara material

Vi har tagit ett medvetet beslut att använda så många äkta och hållbara material som möjligt i vår produktion som: spårbart rostfritt stål och högkvalitativt läder från garverier med stort fokus på att vara miljövänliga. Vi använder även mineralglas, vilket skiljer sig ifrån de flesta väckarklockstillverkare som använder plastglas. Vi försöker även minimera användningen av plast i både produktion och förpackning.

Vi är uppmärksamma på all ny utveckling som skulle göra det möjligt för oss att förbättra vår användning av hållbara material.

Båge & Söner arbete

Vi strävar efter att då och då besöka våra leverantörer för att ha koll på att de arbetar enligt våra hållbarhetsregler. Vi tar vårt ansvar att arbeta på ett hållbart sätt för både medarbetare och produkt för att minimera miljöpåverkan från vår verksamhet. Policyn kommer att ses över årligen av Båge & Söner-teamet för att säkerställa att vi uppfyller dess syfte och håller den uppdaterad.