Vår ateljé

I vår ateljé i Stockholm designar och monterar vi våra Båge & Söner väckarklockor. Med inspiration från ”fine watchmaking” strävar vi efter att göra världens finaste väckarklocka där ingen detalj lämnas åt slumpen, från minsta skruv till lädret som omsluter klockan.

Varje väckarklocka som lämnar vår ateljé i Stockholm har tillverkats och monterats för hand med mycket kärlek och en stor portion hantverksskicklighet.

En Båge & Söner väckarklocka är helt enkelt ett stycke hantverk i ordets rätta bemärkelse.

Hantverket

En Båge & Söner väckarklocka är en blandning av traditionellt hantverk och ny teknik. Vi klär våra väckarklockor med premiumläder på samma sätt som gamla tiders sadelmakare. Vi monterar klockan i Sverige med de metoder och tekniker som urmakare har använt i alla tider.

Samtidigt tillverkar vi delar till väckarklockan med hjälp av moderna verktyg och maskiner, från digitala CAD-modeller till 3D-print och CNC-bearbetning av faktiska delar, allt med en precision på en tusendels millimeter.

En Båge & Söner är byggd i material som åldras vackert. Liksom exklusiva armbandsur går en Båge & Söner väckarklocka alltid att reparera. Om oturen är framme och glaset, eller något annat, skulle gå sönder kan vi laga din klocka i vår ateljé. Just like time, it never stops.

Funktioner

Snooze

Snoozefunktionen aktiveras genom att trycka på snoozeknappen på klockans vänstra sida (samma knapp för att aktivera ljuset)

Ljus

Under mörka förhållanden trycker du på snooze- och belysningsknappen för att den infällda lampan ska lysa upp urtavlan.

Ljudet

Vårt alarm är ett 4-stegs crescendo alarm med ett klassiskt beep-beep ljud. När klockan ringer börjar den mjukt och lugnt beep-ljud som sen ökar i intensitet och styrka.

Lyssna

Material

En Båge & Söner väckarklocka är tidlös både vad gäller design och kvalitet. Vi väljer nogrannt ut varje material utifrån kvalitet och långsiktighet. Vi använder mässing Vi använder fint rostfritt stål, premium läder och härdat mineralglas.

Vi vill att din Båge & Söner väckarklocka ska vara en klenod att uppskatta och glädjas över, nu och i kommande generationer.

Rostfritt stål

Rostfritt stål är en legering av krom och nickel och är en av våra mest använda och älskade metaller. Rostfritt ståls främsta egenskap är att den består över tid med samma vackra lyster och form.

Vi arbetar med en av de renaste formerna av rostfritt stål loch varierar våra klockor med både med borstat, blankpolerat och guldpläterat stål.

Guldpläterat rostfritt stål

I en Båge & Söner väckarklocka är nästintill alla metalldelar tillverkade i rostfritt stål av högsta kvalitet. Vi har valt att använda guldpläterat rostfritt stål på våra klockor som nästan ser ut som mässing i sin vackra gyllene färg, men med en yta som består över tid. Klockan är lika vacker varje dag utan putsning!

Läder

I över 2000 år har människan vetat hur man förvandlar djurskinn till läder. Båge & Söner använder endast läder med exceptionell kvalitet och minimal miljöpåverkan. Läder är skönt att känna på och en naturlig skönhet som åldras vackert.

Urtavla Och Visare

I över 2000 år har människan vetat hur man förvandlar djurskinn till läder. Båge & Söner använder endast läder med exceptionell kvalitet och minimal miljöpåverkan. Läder är skönt att känna på och en naturlig skönhet som åldras vackert.

En urtavla på en Båge & Söner väckarklocka tillverkas med estetik och visibilitet i fokus. Vi applicerar index och siffror för hand, visarna är delikat utformade och ramar in tim- och minutmarkeringarna på ett tydligt sätt.

En urtavla på en klocka från Båge & Söner är vackert dekorerad med olika mönster. Vi använder ett geometriskt tapisseri-mönster i alarmzonen på den vita och blå urtavlan. På den gröna och rhodiumgrå urtavlan har alarmzonen ett sunray-mönster av omärkliga skiftande linjer som likt solens strålar skär varandra vid samma centrala mittpunkt.

Kvalitetskontroll

Alla Båge & Söner väckarklockor genomgår vår interna kvalitetskontroll med ett antal tester där vi kontrollerar finish, läderbeklädnad, montering, precision, larm och övriga funktioner.

Som ett bevis på att just din klocka har genomgått kvalitetskontrollen, stämplas och dateras medföljande manual med vårt Båge & Söner-sigill.