Hur kan vi hjälpa?

FAQ

VÅR TILLVERKNINGSPROCESS

Tillverkar ni väckarklockorna i Sverige?

Vi monterar alla våra väckarklockor för hand i vår egen ateljé i Stockholm. Klockorna kläs i läder av en sadelmakare i Småland. Delar och komponenter tillverkas i Asien av professionella klocktillverkare. Varje del är unik och produceras endast för Båge & Söner.

Vad använder ni för material i era produkter?

I vår bordsväckarklocka använder vi solid spårbar mässing, högkvalitativt PVD guldpläterat rostfritt stål 304 och rostfritt stål 304. Våra klockor kommer i finborstat, polerat och guldpläterat rostfritt stål. Alla Båge & Söners väckarklockor är klädda med vegetabiliskt garavat läder från Tärnsjö Garveri eller fin italiensk lamm nappa. Vi har tagit ett medvetet bestlut att använda så många äkta fina material som möjligt som åldras vackert över tid när vi producerar våra väckarklockor.

Vad använder ni för läder i era produkter?

Vi använder vegetabiliskt garvat premiumläder från Tärnsjö Garveri eller fin italiensk lamm nappa. Lädret ger en oöverträffad patina över tid och garvningsprocessen utan krom är det mest miljövänliga sättet att producera högkvalitativt läder. När man garvar läder på ett vegetabiliskt sätt slipper man användningen av krom vilket är den mest miljövänliga sättet att garva premium läder av hög kvalité. Läs gärna mer på Tärnsjö Tannerys hemsida.

Vad använder ni för urverk?

Vi använder oss av ett taiwanesiskt urverk som är ett av världens bästa urverk för just väckarklockor. Det är en svepande andra sats (inget tic-tac-ljud).

Vad är det för glas i klockan?

De allra flesta tillverkare av väckarklockor använder plastglas, men i våra klockor är det härdat mineralglas.

Låter klockan, tickar den?

Nej, vår klocka är tyst. Våra klockor har ett svepande sekund-urverk med crescendo alarm.

Kan jag köpa en klocka med gravyr?

Ja, gravera din klocka med en personlig hälsing för att minnas det speciella ögonblicket. Max 25 tecken (inklusive mellanslag). Vänligen räkna med 8 arbetsdagar för gravyr & produktion innan väckarklockan är redo för leverans. Gravyren kommer centrerat på framsidan av väckarklockans fot.

Ingen returrätt gäller på graverad klocka.

FUNKTIONER

Kan jag se vad klockan är när det är mörkt?

Ja, vår väckarklocka har en lampa infälld i ramen som lyser upp urtavlan när du trycker på snooze-knappen.

Har väckarklockan en snoozefunktion?

Ja, när larmet är aktivt aktiveras snooze-funktionen genom att trycka på snooze-knappen på vänster sida av klockan.

Jag sover djupt. Hur högt låter alarmet?

Vårt larm är ett crescendolarm vilket betyder att larmsignalen stegras från en låg till en hög volym så länge larmet är aktiverat. Det finns 4 ljudnivåer på larmet varav 4 är den högsta. Den högsta nivån uppnår 80 decibel på 9 centimeters avstånd vilket är mycket högt. Lyssna på ljudet: https://bagesoner.com/the-clock/#functionality

Har Båge & Söners väckarklockor ett tickande ljud?

Nej, klockan tickar inte då vi använder ett svepande sekund-urverk.

Kan jag byta batteri själv?

Ja, i förpackningen finns en skruvmejsel som är anpassad för att öppna batteriluckan. Batteriet är av typ AA 1,5 volt. För få extra lång batteritid rekommenderar vi att du använder Energizer- eller Varta-batterier.

följer ett batteri med när jag köper klockan?

Ja, alla klockor som vi säljer har ett nytt batteri installerat när de lämnar vår ateljé.

Hur länge räcker batteriet?

Vid normal användning räcker batteriet i cirka ett (1) år. Ibland varar batteriet ännu längre beroende på hur man använder väckarklockan (hur ofta du använder lampa, snooze osv).

GARANTI OCH SERVICE

Hur lång garanti är det på väckarklockan?

Vi lämnar alltid 2 års produktgaranti på våra klockor från inköpsdatum.

Vad händer om klockan går sönder?

Vi kan alltid laga en väckarklocka från Båge & Söner. Alla våra klockor är monterade för hand del för del enligt samma metoder som för exklusiva armbandsur, vilket betyder att alla delar är utbytbara och möjliga att reparera.

Hur tar jag hand om min väckarklocka från Båge & Söner?

Rostfritt stål och guldpläterat rostfritt stål behåller sitt vackra lyster och glans över tid. Du kan polera den försiktigt med en torr trasa vid behov.

Mässing är ett levande material som förändras med tiden. Metallen blir mörkare och det kan även uppstå fläckar från fukt eller fingeravtryck. Du kan polera mässingen mycket noggrant med en torr trasa med pyttelite (!) mässingspolish. Putsmedlet appliceras med en torr trasa och putsas på ytan tills medlet är helt borta och ytan är fin och blank igen. Var försiktig så att du inte får putsmedel på lädret. Ta små doser! Rostfritt stål och guldpläterat rostfritt stål förändras inte över tid, utan här torkas den varsamt av vid behov tex damm och fingeravtryck med en torr poleringstrasa.

Tips: Använd målartejp med skonsamt klister för att skilja materialen åt så att du inte får putsmedel på lädret eller lädertvätt på mässingen.

Det finns inga särskilda skötselkrav för läder. Den åldras naturligt med tiden och utvecklar sin egen unika patina. Undvik att låta din klocka stå i direkt solljus.

BETALNING OCH LEVERANS

Hur lång är leveranstiden?

I normalfall levererar vi klockor inom 1-2 dagar efter lagd beställning inom Sverige, med reservation för geografiska områden där leverans inte sker dagligen. Leverans till Europa och övriga värden tar beräknas ta ca 3-7 arbetsdagar med DHL.

Det går också bra att hämta din klocka direkt från vår ateljé i centrala Stockholm. Skicka oss i så fall ett email eller skriv ett medelande i textrutan vid erlagd beställning.

Hur levereras min väckarklocka?

I Sverige använder vi PostNord (Ombud). Till alla andra länder använder vi DHL. I check-outen framgår vilka leveransalternativ som är möjliga utifrån postnummer.

Om du vill hämta din klocka från vår verkstad i centrala Stockholm (tub: T-centralen/Rådmansgatan) vänligen gör din beställning online och skicka oss ett mail: info@bagesoner.com

Hur mycket kostar frakt och eventuella returer?

Vi erbjuder fri frakt över hela världen.

Vid retur eller ohämtat paket debiterar vi en kostnad om 299 SEK /50 Euro/70 USD /50 GBP.

Kan jag byta min väckarklocka?

Ja, vi kan byta din klocka inom 30 dagar. Därefter kan vi hjälpa dig att byta ut eller reparera delar av klockan. Vi kan till exempel förse den med nytt läder.

Ingen returrätt gäller på graverad klocka.

Tillkommer det några ytterligare tullar eller avgifter?
  • Vi levererar gratis till hela världen.
  • Beställningar som skickas utanför EU kan bli föremål för tullavgifter och/eller skatter som inte är inkluderade i priset. Kontrollera detaljerna med ditt lokala tullverk för vad som gäller i ditt land.
  • Vänligen observera att Storbritannien inte längre är en del av EU och att importavgifter kommer att tillämpas
  • Moms ingår alltid för länder inom EU.

VAR KAN DU HITTA OSS

I vilka butiker kan jag hitta Båge & Söners väckarklockor?

Våra väckarklockor finns hos noga utvalda återförsäljare. Observera att alla återförsäljare endast har ett begränsat urval av modeller. Idag hittar du oss i:

Sverige: Ett Hem, Grand Hotel, Hotell Diplomat, MilleNotti Flagshipstore, Rob Engström och Svenskt Tenn.

Finland: Cigale Fourmi

Frankrike: Eldwarm i Paris

Tyskland: Torquato (Berlin, Düsseldorf, Hamburg, München, Münster).

Schweiz: Bonjour Verbier, Monocle Zürich

Storbritannien: Monocle London

USA: Atlantic Nantucket, Bailey's Fine Jewellery, Clock Forward i Charlotte och Hyggelife i Vail, Paris Underground Aspen

Kontakta oss

Har du frågor om din beställning eller en allmän förfrågan?